In English

Startsidan

CD-produktioner

Beställning

"Som en eld och som ett väder: Folkets visor sådana de lefva och sjungas ännu i vår tid. Ur August Bondesons visbok 1903."

August Bondesons visbok i två delar innehåller 389 visor och kom ut 1903. 19 visor är med på skivan som släpps den 11 februari 2004.
Medverkande: Greger Siljebo, fiol, sång, Eva Bartholdsson, sång, Jakob Petrén, piano, synthesizer, sång, Torbjörn Johansson, sång, fiol, Lars Karlsson, durspel, dragspel, Kjell Leidhammar, klarinett, Arrangemang: Greger Siljebo.

Recensioner:

Med "Som en eld och som ett väder" har man gjort en kulturgärning. Dessa folkliga och genuina visor är ett stycke svensk historia värd att bevara. Det är roliga visor och sorgliga visor. Visor om sprit och fördärv och kärlek och glädje. Dessutom är Greger Siljebos arrangemang sparsmakade och framförandet alldeles utmärkt med både glimten i ögat och stort allvar.
Mats Palmquist, Borås Tidning

Ingen passar bättre att framföra dessa sånger än Eva Bartholdsson, som specialiserat sig på sång på gränsen mellan tradition och folklighet. Även den manlige sångaren, Torbjörn Johansson, gör sångerna full rättvisa.
Bengt Eriksson, Bibliotekstjänst

... rätt många visor uttrycker saknad och sorg och kanske är det där som musikerna hittat fram allra bäst. På flera håll förmedlar de ett vemod som griper tag. Men inspelningarna rymmer rik atmosfär överlag, och man fångas inte minst av Bartholdssons röst.
Gert-Ove Fridlund, Hallandsposten

Beställ skivor


alwaCD-6

Innehåll
(klicka på sound för ett kort ljudprov)

 1. Där red en riddare sound
 2. Elin och herremannen
 3. Här är anndag jul i år
 4. Från havet åt den lugna stranden
 5. Ju mera jag super sound
 6. Alla gossar äro klara som en dag
 7. Kråkvisan
 8. I, herrar och grevar och tullinspektor!
 9. Farväl du moder Svea
 10. Det hände sig
 11. Det var en svensker flicka sound
 12. Raskens trall
 13. Som en eld och som ett väder sound
 14. Av hjärtat jag dig älskar
 15. Där bodde en flicka
 16. Jag gick mig uti lunden
 17. Uppå dig har jag tänkt sound
 18. I fjor fick jag höra
 19. Sjömansvisa