In English

Startsidan

CD-produktioner

Beställning

Ransäterspôjkera - kom igen!

Nu är Ransäterspôjkera på gång igen - med sin första CD!

1985 blev Ransäterspôjkera svenska mästare i gammaldansmusik och var den orkester som under 1970- och 1980-talen spelade enbart gammeldansmusik mest av alla orkestrar i Sverige. Repertoaren byggde dels på de svenska spelmanslåtarna i allmänhet och de värmländska spelmanstraditionerna i synnerhet, dels på de svenska och norska durspelstraditionerna. 1988 lades Ransäterspôjkera ner på grund av ett minskande intresse för gammeldans. År 2005, efter 17 års tystnad, gör Ransäterspôjkera come back med full styrka i en sprudlande spelglädje!

Recensioner:

" Nu är det alltså dags för tung come back, till alla gammeldansvänners oförställda glädje. Och om jag inte minns fel låter det som pausen varat i 17 minuter - inte år. Ransäterspôjkera har kvar det där speciella suget i sin musik och spelar med ett gruvligt sväng. "
Björn Stefanson, Värmlands folkblad

" Under 70- och 80-talet var Ransäterspôjkera en av de mest kända orkestrarna i landet. Med en rad lp-skivor bakom sig bjuder deras första cd på både gammalt och nytt material. 18 svängiga låtar varav ungefär en tredjedel är komponerade av Gert Ohlsson som har varit med sedan starten. Det är bara att röja undan köksstolar och bord för att ta sig en svängom! "
Lovisa Eriksson, Nya Wermlands-Tidningen

Beställ skivor


alwaCD-8

Innehåll
(klicka på sound för ett kort ljudprov)

 1. Mölnbackahambo ljud
 2. Roines hambo
 3. Midsommartrall
 4. Schottis i Hå
 5. Polka efter Torleif Bolstad ljud
 6. Polka från Krödshärad nr 1
 7. Mazurka efter Erik Magnus i Gôbbdalen
 8. Gundes mazurka
 9. Edebyvalsen
 10. Birgittas vals ljud
 11. Olsätershambo
 12. 90-åringen
 13. Uppat og atte
 14. Reinlendern Nordanfjells
 15. Matsupen
 16. Connys snoa ljud
 17. Tobopolketten
 18. Ransäterspolkan